Agenda | Wat is er in de Bibliotheek te doen?

Tentoonstelling KNOWN Bovenkerk Kampen

Tentoonstelling KNOWN Bovenkerk Kampen

Een tip voor deze zomervakantie, niet bij ons in de bieb maar in de prachtige Bovenkerk van Kampen is de tentoonstelling  “KNOWN” te bezichtigen, met werken van de kunstenaar Jan Pieter Gootjes. 

 

Over de Tentoonstelling

De tentoonstelling “KNOWN” is geïnstalleerd in de kooromgang bij het hoogkoor van de Bovenkerk en in diverse straalkapellen die aan de kooromgang grenzen. Het centrale thema van de tentoonstelling is “KNOWN”, wat verwijst naar de ideeën van gekend worden en de onderlinge verbinding tussen het menselijk bestaan en verhalen uit de Bijbel.

 

Werken en Thema

Jan Pieter Gootjes toont in deze tentoonstelling negen werken die elk een verband hebben met bijbelse verhalen. De kunstwerken nodigen de bezoekers uit om stil te staan bij hun eigen relatie met deze eeuwenoude verhalen en hun relevantie in het hedendaagse leven. Een van de hoogtepunten van de tentoonstelling is de installatie “VUUR”, die een krachtige visuele en symbolische ervaring biedt.

Gootjes heeft voor deze tentoonstelling ook nieuwe beelden gecreëerd, die voor het eerst aan het publiek worden getoond. Deze toevoegingen beloven een frisse en inspirerende kijk te geven op het werk van de kunstenaar en zijn interpretaties van bijbelse thema’s.

 

Ontmoetingen met de Kunstenaar

In augustus en september 2024 worden speciale ontmoetingsmomenten met Jan Pieter Gootjes georganiseerd.  Tijdens deze bijeenkomsten krijgen bezoekers de gelegenheid om rechtstreeks met de kunstenaar in gesprek te gaan, vragen te stellen en meer te leren over zijn inspiratiebronnen en werkprocessen. Deze ontmoetingen bieden een waardevolle verdieping bij het bekijken van de kunstwerken en versterken de beleving van de tentoonstelling. Dit staat op de volgende data gepland: zaterdag 24 en 31 augustus en 14 september en start om 11.15 uur in de kooromgang. De toegang is vrij.

 

Praktische Informatie

De tentoonstelling is dagelijks te bezoeken binnen de volgende openingstijden:

  • Maandag: 13.30 – 17.00 uur
  • Dinsdag: 13.30 – 17.00 uur
  • Woensdag: 11.00 – 17.00 uur
  • Donderdag: 11.00 – 17.00 uur
  • Vrijdag: 11.00 – 17.00 uur
  • Zaterdag: 11.00 – 17.00 uur

De Bovenkerk is gelegen aan de Koornmarkt 28, 8261 JX Kampen. Voor meer informatie over de tentoonstelling en het werk van Jan Pieter Gootjes kunnen geïnteresseerden terecht op de website www.janpietergootjes.com.

 

De tentoonstelling “KNOWN” in de Bovenkerk van Kampen biedt een unieke kans om het werk van Jan Pieter Gootjes te ervaren in een bijzondere omgeving. Door de combinatie van kunstwerken met bijbelse thema’s en de historische setting van de kerk, wordt een diepgaande en reflectieve ervaring gecreëerd. Bezoekers worden van harte uitgenodigd om deze bijzondere tentoonstelling te bezoeken en deel te nemen aan de ontmoetingsmomenten met de kunstenaar.

Datum maandag 1 juli 2024
Einddatum zondag 15 september 2024
Voor wie Voor alle leeftijden
Prijs gratis