Agenda | Wat is er in de Bibliotheek te doen?

Workshop: Digitale beeldmanipulatie/Deepfake

Workshop: Digitale beeldmanipulatie/Deepfake

Tijdens de workshop ‘Digitale beeldmanipulatie/Deepfake’ leer je wat er digitaal allemaal mogelijk is met beeldmanipulatie en nepnieuws.

 

Deepfakes zijn teksten, beelden, video’s en audio-bewerkingen die door kunstmatige intelligente software zijn gemaakt.

 

Tijdens de workshop ‘Digitale beeldmanipulatie/Deepfake’ leer je wat er digitaal allemaal mogelijk is met beeldmanipulatie en nepnieuws. Ontdek hoe je echt van nep kunt onderscheiden. Wat zijn de drijfveren van makers van nepnieuws drijven? Hoe wordt nepnieuws met digitale beeldmanipulatie versterkt? Neem zelf een laptop mee en leer hoe je zelf afbeeldingen kunt bewerken. Daarnaast krijg je met kunstmatige intelligentie ook een inkijkje in de toekomst van digitale beeldbewerking.

 

Deze workshop is geschikt voor 16 jaar en ouder. Reserveer met de oranjeknop hieronder een gratis ticket. Maak je geen zorgen als je geen bevestigingsmail krijgt, je naam staat wel op de lijst en we zetten koffie en thee voor je klaar. 

 

De workshop Deepfake wordt mogelijk gemaakt door Europe Direct. Kan je 11 oktober niet maar vind je dit wel heel interessant? De workshop wordt een dag eerder in Stadkamer Centrum in Zwolle gegeven. Klik hier om een kaartje te reserveren. 

 

In Stadkamer Zwolle organiseren we in oktober nog veel meer interessants over FakeNews en de invloed van AI. Bijvoorbeeld de AI BullshitBingo op dinsdag 15 oktober in samenwerking met SetUp. En een lezing van Merel Zoet van Bellingcat op donderdag 17 oktober. Kijk in de agenda van Stadkamer Zwolle voor meer informatie. Je bent van harte welkom!

Datum vrijdag 11 oktober 2024
Tijd 19:00 tot 20:30 uur
Waar Van Sliedregtzaal, 2e etage
Voor wie Volwassenen (18+), Jeugd en jongeren
Prijs Gratis